Go Back
–+ servings

Aardappelsalade met spinazie en ei

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes gehalveerd
  • 1 rode ui in ringen
  • 650 gram verse spinazie
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • 2/3 komkommer in kleine blokjes
  • 4 eieren gekookt

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper

Bereiding

  • Kook de krieltjes in ruim water gaar.
  • Kook ondertussen de eieren, zo hard of zacht als je zelf lekker vindt.
  • Bereid ook de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn, mosterd en het citroensap. Breng op smaak met peper.
  • Laat de aardappeltjes uitstomen. Roer de dressing er daarna door.
  • Meng in een kom de verse spinazie met de aardappeltjes, rode ui en komkommer. Verdeel dit over de borden.
  • Halveer de gekookte eieren en leg deze op de salade. Maak af met de ringetjes lente-ui.