Go Back
+ servings

Vietnamese salade met garnalen

15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram Aziatische noedels
  • 75 gram reepjes wortel
  • ½ komkommer
  • half bosje munt
  • 100 gram tauge
  • 4 stengels lente-ui
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Limoenen
  • 24 cocktailgarnalen

Bereiding

  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de cocktailgarnalen met de geperste knoflook in aan.
  • Snijd de komkommer in reepjes en de munt fijn.
  • Meng in een kommetje de vissaus met rijstazijn, suiker.
  • Laat de noedels afkoelen en roer de dressing erdoor.
  • Verdeel de noedels over 4 kommetjes. Verdeel hierbij de reepjes wortel, komkommer en tauge samen met de gebakken garnalen. Halveer de limoenen en verdeel deze ook over de kommetjes.
  • Top de salade af met fijngesneden munt en ringetjes lente-ui.
Pin dit recept
Afdrukken