Go Back
+ servings

Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

30 minuten
4 personen (BBQ gerecht)

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel in blokjes van 3cm
  • 600 gram witvis in blokjes van 3cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 mango’s in stukjes
  • 2 puntpaprika’s in dunne reepjes
  • evt 1 rode peper kleingesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • 1 bosje munt blaadjes kleingesneden
  • 4 el mayonaise
  • 2 el zoete chilisaus
  • peper en zout

Extra nodig: satéprikkers (week ze van tevoren in water)

    Bereiding

    • Kook de zoete aardappelblokjes 6-8 minuten in flink gezouten water totdat ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even afkoelen. Rijg ze daarna, afgewisseld met blokjes vis, aan satéprikkers .
    • Meng de olijfolie met het paprikapoeder in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de mangostukjes en paprikareepjes (en als je van pittig houdt de rode peperstukjes) in een kommetje met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn en 2/3 van de muntblaadjes. Meng en zet weg.
    • Roer in een kommetje de mayonaise los met 1-2 eetlepels water en de zoete chilisaus.
    • Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de spiesjes met de paprika-olie. Grill ze vervolgens 2-3 minuten per kant totdat de vis gaar is en de zoete aardappelblokjes mooie grilstrepen hebben.
    • Serveer de spiesjes met de mangosalade en de chilimayonaise. Drizzle de mayonaise over de spiesjes heen of doop de stukjes vis en aardappel erin.

    Barbecue