Go Back
–+ servings

Tomatensoep van geroosterde tomaten

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram tomaten bijvoorbeeld 250 gram cherrytomaten en 550 gram gewone tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook gepeld
  • 2 el olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 300 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • basilicum pijnboompitjes en ricotta ter garnering
  • peper en zout

Extra nodig: staafmixer

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Snijd grote tomaten in partjes. Snijd ook de ui in kleine partjes. Leg de tomatenstukjes, de uipartjes en de gepelde knoflooktenen op de bakplaat.
    • Meng in een kommetje de olijfolie met het gerookt paprikapoeder en flink wat peper en zout. Giet daarna het oliemengsel over het tomatenmengsel. Meng door elkaar.
    • Rooster de tomaten 15 minuten in de oven. Schep ze daarna in een kookpan en zorg dat je alle vloeistof op de bakplaat mee de pan inschept. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
    • Gebruik als de soep kookt een staafmixer om de soep te blenderen of kook de soep nog zo'n 5 minuten door als nog niet alle groente gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan van het vuur en laat kort afkoelen. Roer de kookroom erdoorheen (breng niet meer aan de kook als de kookroom erin zit anders schift de soep).
    • Schep de soep in kommen en serveer met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat ricotta.