Go Back
+ servings

Kip Fajita spies met tzatzikidip

20 minuten
+ 20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • sap en rasp van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 rode ui
  • 3 halve paprika’s rood, geel en groen
  • handje verse koriander of peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Voor de tzatzikidip:

  • 120 ml dikke yoghurt
  • 1/3 komkommer
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • snuf zout en peper

Extra benodigd:4 grote satéprikkers

    Bereiding

    • Snijd beide kipfilets in 8 blokjes, zodat je 16 blokjes kip hebt.
    • Roer limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar.
    • Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.
    • Laat de satéprikkers minimaal 30 minuten in water liggen.
    • Snijd de rode ui in grove stukken, zodat deze straks aan de prikker kunnen. Snijd de paprika ook in stukjes, zodat deze ook aan de prikkers geregen kan worden.
    • Prik vervolgens aan iedere prikker: een blokje kip, 2 stukjes paprika, blokje kip, stukje paprika en rode ui, blokje kip, 2 stukjes paprika en sluit af met een laatste blokje kip.
    • Gaar de kip fajita spiesjes op de barbecue, grillplaat of koekenpan.
    • Maak de tzatzikidip door de komkommer fijn te raspen. Knijp het vocht er uit en roer dit door de kwark. Breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.
    • Serveer de kip fajita spiesjes met fijngehakte koriander of peterselie, extra limoensap en de tzatzikidip.
    Pin dit recept
    Afdrukken