Go Back
–+ servings

Aardappelsalade met witlof en zalm

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 4 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • peper en zout
  • bakje dille
  • 200 gram gerookte zalm

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Doe ze in een pan met flink gezouten, kokend water en kook ze 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze af.
  • Snijd in de tussentijd de witlof in dunne reepjes. Verwijder de onderste delen van de stronkjes.
  • Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie, mayonaise, mosterd, wittewijnazijn en peper en zout. Snijd de helft van de dilletakjes inclusief de steeltjes fijn en doe door de dressing.
  • Meng in een kom de wat afgekoelde aardappelstukjes met de witlof en de dressing. Snijd de andere helft van de dille grof.
  • Schep de aardappelsalade op de borden, bestrooi met de grofgehakte dille en wat peper en verdeel er de gerookte zalm overheen.
Pin dit recept
Afdrukken