Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappelen af en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Prik met een vork wat gaatjes in 1 kant van de zoete aardappel en wikkel de aardappel met die kant naar boven in aluminiumfolie.
Pof de aardappels 30 – 45 minuten in de oven totdat ze zacht en gaar zijn.
Snijd de kastanjechampignons ongeveer 15 minuten voor het einde van de gaartijd van de aardappelen in schijfjes. Bak ze in een grote koekenpan goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de pesto door de knoflook (gepeld) met de basilicum en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine klein te maken. Voeg olijfolie extra vierge toe totdat de pesto de textuur heeft die je fijn vindt. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de gebakken champignons door de pesto.
Haal de zoete aardappelen voorzichtig uit het aluminiumfolie en snijd de bovenkant in. Vul de aardappelen met pesto en champignons. Serveer de aardappels met de crème fraîche.