Go Back
+ servings

Doperwtensoep met spinazie en spekjes

25 minuten
4 kommen

Ingrediënten

  • 400 gram doperwten plus extra ter garnering
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ½ theelepel zoete paprikapoeder
  • 1/ theelepel currypoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 75 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels maple syrup
  • olie om in te bakken
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zout en peper

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olie. Doe hierna de doperwten er bij en verwarm kort mee. Doe de bouillon er bij en breng aan de kook.
  • Laat de doperwten op zacht vuur 10 minuten pruttelen. Doe de laatste 4 minuten de spinazie er bij. Pureer de soep met een blender of staafmixer. Voeg hierna de paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.
  • Bak in een koekenpan de spekblokjes krokant. verwarm hierna kort de maple syrup me een roer dit goed door elkaar.
  • Serveer de doperwtensoep met een lik crème fraîche, de maple spekjes en eventueel extra doperwten ter garnering.
Pin dit recept
Afdrukken