Go Back
+ servings

Gyros salade met kip

30 minuten
2 personen, maaltijdsalae

Ingrediënten

  • 2 kroppen Romainesla
  • 80 gram cherrytomaten
  • 1/3 komkommer
  • ½ avocado
  • 1 el zwarte olijven
  • ½ rode ui
  • 1 pitabroodje
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • knoflooksaus ter garnering

Voor de kip:

  • 1 kipfilet
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel oregano

Voor de dressing:

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn

Bereiding

  • Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van 1 citroen, geperste knoflook, oregano, zout en peper.
  • Doe de kipfilet in een plastic zakje en doe het mengsel met de Griekse yoghurt erbij. Meng even met elkaar en laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Snijd het pitabroodje in driehoekjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout. Rooster het pitabroodje 8 minuten in de oven, op 180 graden.
  • Bak de kip in een koekenpan of grillpan gaar.
  • Maak een snelle dressing van olijfolie met azijn en zout en peper.
  • Snijd de sla grof. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de olijven fijn en de rode ui in halve ringen. Meng dit in een kom met de dressing.
  • Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel dit samen met het geroosterde pitabrood over de salade. Maak de gyrossalade af met een beetje knoflooksaus.
Pin dit recept
Afdrukken