Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Geroosterde bloemkool met dadels
10
minuten
+
20
minuten
2
porties
Ingrediënten
▢
300
gram
bloemkoolroosjes
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
snuf zout
▢
snuf paprikapoeder
▢
½
tl
gedroogde oregano
Voor de dressing:
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
citroensap
▢
½
theelepel
citroenrasp
▢
1
theelepel
appelazijn
▢
1
eetlepel
tahini
▢
zout en peper
Overige:
▢
8
dadels
▢
1
rode ui
▢
handje verse peterselie
▢
1,5
eetlepel
pijnboompitjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout.
Verdeel de roosjes over een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
Snijd de dadels in stukjes, de ui in halve ringen en hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Meng in een kommetje voor de dressing de olijfolie met citroensap, citroenrasp, azijn, tahin, zout en peper.
Verdeel de bloemkoolroosjes over een bord en verdeel de dadels, rode ui, pijnboompitjes en peterselie erover. Verdeel tot slot de dressing erover.