Go Back
+ servings

Geroosterde bloemkool met dadels

10 minuten
+ 20 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout
  • snuf paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde oregano

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 eetlepel tahini
  • zout en peper

Overige:

  • 8 dadels
  • 1 rode ui
  • handje verse peterselie
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout.
  • Verdeel de roosjes over een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
  • Snijd de dadels in stukjes, de ui in halve ringen en hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Meng in een kommetje voor de dressing de olijfolie met citroensap, citroenrasp, azijn, tahin, zout en peper.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over een bord en verdeel de dadels, rode ui, pijnboompitjes en peterselie erover. Verdeel tot slot de dressing erover.
Pin dit recept
Afdrukken