Go Back
–+ servings

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram penne
  • 320 gram Italiaanse worstjes
  • 120 gram cherrytomaatjes
  • 3 theelepels groene pesto bijvoorbeeld naar dit recept
  • bosje verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet hierna af.
  • Bak in een koekenpan met olie de Italiaanse worstjes rondom aan en gaar.
  • Halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum grof. Snijd of scheur de mozzarella in stukken. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Roer de pesto door de nog warme penne. Snijd de worstjes in stukjes en roer ze samen met de tomaatjes en basilicum door de pasta.
  • Doe tot slot de mozzarella en pijnboompitjes bij de pasta.
  • Serveer de pasta pesto lauwwarm of koud.