Go Back
+ servings

Ontbijtkoek

15 minuten
+ 1 uur
12 plakjes

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten boter + extra om in te vetten
  • 180 gram appelstroop
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl baking soda
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel koekkruiden
  • snuf zout
  • handje amandelschaafsel en pecannoten ter garnering

Extra nodig: keukenmachine, cakevorm van 24 cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de cakevorm in met boter.
    • Verwarm de boter met de appelstroop en de basterdsuiker in een steelpannetje totdat de suiker gesmolten is en je een mooi geheel hebt. Laat kort afkoelen en roer dan het ei erdoor.
    • Mix in de tussentijd in een andere kom de baking soda, bloem en kruiden met het zout.
    • Mix dan de droge mix door de natte mix en schenk het beslag in de cakevorm. Verdeel er dan het amandelschaafsel en de pecannnoten overheen.
    • Bak de ontbijtkoek in 55 – 60 minuten af in de oven. Laat afkoelen in de vorm.