Go Back
+ servings

Plantaardige cake met appel peer en noten

25 minuten
+ 1 uur
10 plakken

Ingrediënten

  • 50 gram Becel vloeibaar plus extra om in te vetten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels ahorn siroop
  • 200 ml amandelmelk
  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 peer geschild en in blokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram ongezouten noten grof gehakt

Extra benodigd: een cakeblik van 25 cm

    Bereiding

    • Vet een cakeblik in met margarine, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Meng de margarine met de suiker en vanillesuiker. Roer dit even door met een garde tot het goed gemengd is. Doe hierna de ahorn siroop er door en roer goed door. Roer hierna de amandelmelk door het beslag.
    • Voeg hierna beetje bij beetje de bloem met een snuf zout en bakpoeder toe. Roer dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
    • Roer in een kommetje de kaneel met de citroensap door de blokjes appel en peer. Roer 2/3 van het appel/peer mix door het beslag.
    • Meng de noten door het overgebleven appel/perenmengsel.
    • Giet het beslag in de vorm. Verdeel hierover de rest van het appel en perenmengsel met de noten.
    • Bak de cake in 60 - 70 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
    Pin dit recept
    Afdrukken