Go Back
+ servings

Ijs van gecondenseerde melk

15 minuten
+ 6 uur
6 -8 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram pure chocolade evt met koffiesmaak
  • 1 bak kersen ontpit
  • 25-50 ml water
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Doe de (ontpitte) kersen in steelpannetje met het water en de suiker. Breng zachtjes aan de kook. Kook zo’n 15 minuten door tot dikke jam. Laat dan afkoelen.
  • Klop de slagroom op en giet er vervolgens de gecondenseerde melk bij.
  • Snijd de chocolade in stukjes en roer die stukjes door de slagroommix.
  • Doe de slagroom-chocolademix in een grote diepvriesbestendige bak. Doe steeds enkele scheppen jam erbij en gebruik de achterkant ve lepel om de mix en de kersenjam door elkaar te roeren zodat marmereffect ontstaat. Roer dus niet helemaal door!
  • Laat het ijs 6-8 uur opvriezen.
  • Serveer het ijs met gebroken koekjes naar keuze en eventueel nog extra kersen en chocola.