Go Back
+ servings

Kip Fajita wraps

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets in repen gesneden
  • sap en rasp van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 3 paprika’s rood, geel en groen, in repen
  • 8 wraps
  • handje verse koriander of peterselie ter garnering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Voor de tzatzikidip:

  • 120 ml dikke yoghurt
  • 1/3 komkommer geraspt
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • snuf zout en peper

Bereiding

  • Roer de limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar. Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm olie in een hapjespan en bak de gekruide kip hierin aan. Doe hierna de rode ui en paprika er bij en bak dit mee.
  • Maak de tzatzikidip door de geraspte komkommer uit t te knijpen. Roer de komkommer door de kwark en breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.
  • Verwarm eventueel de wraps in de oven of magnetron.
  • Besmeer de wraps met de tzatzikidip en verdeel hierover het kipmengsel.
  • Garneer de fajita wraps met fijngehakte koriander of peterselie, en serveer eventueel met extra limoensap en tzatzikidip.
Pin dit recept
Afdrukken