Go Back
+ servings

Nasi loempia – Slim koken met restjes

5 minuten
+ 20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram bereidde nasi
  • 100 gram Chinese of Oosterse roerbakgroente
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 8 vellen filodeeg
  • 1 eetlepel bloem
  • ongeveer een halve eetlepel water
  • sweet chilisaus en/of een restje satésaus om te dippen

Bereiding

  • Verwarm een hapjespan op het vuur met olijfolie. Voeg de groenten hierbij en bak dit even aan. Pers de knoflook en doe dit bij de groenten, bak even mee. Breng het groentemengsel op smaak met peper en zout, bak dit even mee tot de groenten gaar zijn.
  • Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Roer het ei los, voeg een klein beetje melk of water toe en bak hier een omeletje van. Snijd in reepjes.
  • Doe de omeletreepjes en de rijst bij het mengsel en roer dit even goed door zodat het gemengd is. Breng op smaak met de ketjap en roer goed door.
  • Meng de bloem met water. Voeg extra water toe als het papje aan de dikke kant is. Leg twee vellen filodeeg in een ruit voor je. Strijk de bovenste randen van het filodeeg in met het bloempapje.
  • In het midden het filodeeg schep je de vulling (2 tot 3 eetlepels). Zorg ervoor dat je de loempia niet te vol vult, anders kan hij openknappen tijdens het bakken.
  • Vouw de onderste punt van het deeg naar boven en de zijkanten naar binnen. rol de loempia dicht door hem naar de bovenste punt te rollen. Zorg ervoor dat de loempia goed dichtgeplakt zit.
  • Bak de loempia’s 5-8 minuten in de frituurpan (net hoe krokant je het korstje wilt hebben). Ook kun je de loempia’s in de oven verwarmen, 20 minuten op 220 graden.
  • Serveer de nasi loempia met sweet chilisaus of een restje satésaus.

Tip: de loempia’s kun je ook invriezen. Een bevroren loempia moet wel iets langer gebakken worden dan een verse. Ongeveer 12 minuten in de frituurpan en 30 minuten in de oven.

    Pin dit recept
    Afdrukken