Go Back
+ servings

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

20 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappel in grove stukken
  • 1 pot gegrilde paprika’s 180 gram, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 gram crème fraîche
  • 350 gram falafel balletjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 oranje paprika in blokjes
  • 60 gram kikkererwten
  • 50 feta verkruimeld
  • handje verse peterselie gehakt, ter garnering
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de aardappel 8-10 minuten voor.
  • Verwarm olie met knoflook in een koekenpan. Doe de uitgelekte gegrilde paprika’s er bij en bak dit 10 minuutjes mee.
  • Doe de gegrilde paprika’s met de knoflook in een keukenmachine of bakje van de staafmixer en pureer tot een saus. Roer de crème fraiche door de saus.
  • Verdeel de helft van de saus over de nog lege ovenschotel. Leg de aardappeltjes op de saus en verdeel hier de groenten over. Veredeel hier de rest van de saus over en leg de falafel balletjes er samen met de kikkererwten bij. Bestrooi met verkruimelde feta.
  • Verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Garneer de falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus voor het serveren eventueel met gehakte peterselie.
Pin dit recept
Afdrukken