Go Back
+ servings

Couscous tandoori salade

25 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 150 gram spelt couscous
  • 120 gram kipfilet in blokjes
  • tandoori kruiden
  • 150 gram sperziebonen uiteinden verwijderd
  • 1 rode ui in kleine stukjes
  • halve rode paprika in blokjes
  • 1/3 komkommer in kleine stukjes
  • handje peterselie gehakt
  • 2 eetlepels kikkererwten
  • sap van een halve limoen
  • feta of geitenkaas

Bereiding

  • Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng de kip op smaak met de tandoori kruiden. Bak de kip in olijfolie rondom aan en gaar.
  • Kook de sperziebonen in een pan met water 8 – 10 minuten beetgaar. Spoel de sperziebonen hierna onder de koude kraan. Zo blijven ze mooi groen en garen ze niet te ver door.
  • Roer de gewelde couscous los. Breng op smaak met zout en peper en roer de limoensap er door.
  • Verdeel de couscous over de borden. Verdeel hierover de rode ui, paprika en komkommer met de voorgekookte sperziebonen. Leg de blokjes kipfilet er op en verdeel de kikkererwten er om heen. Verkruimel de feta erover en maak de couscous tandoori salade af met verse peterselie.