Go Back
+ servings

Bietensalade a la Niçoise

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram sperzieboontjes
  • 4 eieren
  • 200 gram rode of roze biet rauw of gekookt
  • 1 krop Romaine sla
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1,5 theelepel dijonmosterd
  • 1,5 eetlepel wittewijnazijn
  • ½ eetlepel citroensap
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Bereiding

  • Dop de sperziebonen en kook ze in 12-15 minuten gaar. Voeg de laatste 6-8 minuten de eieren toe en kook ze mee. Giet de sperziebonen en eieren af en laat de eieren schrikken in koud water. Pel ze daarna en halveer ze.
  • Snijd de bieten in dunne schijfjes. Als je ze rauw gebruikt, snijd ze dan zo dun mogelijk.
  • Snijd de Romainesla klein.
  • Maak de Nicoise-dressing door de knoflook, dijonmosterd, wittewijnazijn en het citroensap in een kommetje te mengen met de olijfolie tot je een mooi geheel hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Mix de sla met 1/3 van de dressing en voeg dan de sperzieboontjes en bietenschijven toe.
  • Serveer de bietensalade a la Niçoise met de eieren erbovenop. Serveer de overige dressing ernaast, en voeg deze naar smaak toe.
Pin dit recept
Afdrukken