Go Back
+ servings

Quiche bolognese

25 minuten
+ 30 minuten
4 -8 punten

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram rundergehakt
  • 4 tomaten
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 portie hartige taartdeeg
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  • Kook de blokjes wortel ondertussen 10 minuten voor.
  • Snijd 2 tomaten in plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes tomaat en tomatenpuree samen met de oregano bij het gehakt en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de wortel door het gehaktmengsel.
  • Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ook het gehaktmengsel door het beslag.
  • Giet de vulling in de vorm. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel de plakjes tomaat over de quiche.
  • Bak de quiche bolognese 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Pin dit recept
Afdrukken