Go Back
–+ servings

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

25 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 350 gram pompoenblokjes
  • 400 gram champignons of gemengde paddenstoelen
  • 400 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas ter garnering
  • Becel vloeibaar om in te bakken
  • 1,5 eetlepel Becel Olie Blend Classic
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel met Becel Olie Blend Classic en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes 30-40 minuten in de oven.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie.
  • Verwarm een hapjespan of wok op het vuur met een flinke scheut Becel vloeibaar. Fruit de rode ui samen met de knoflook aan. Doe de champignons erbij en bak dit een paar minuten aan. Voeg hierna de ketjap toe, samen met een beetje water. Breng aan de kook en laat dit 10 minuutjes pruttelen.
  • Doe de spinazie erbij en roerbak dit mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als de spinazie is geslonken doe je de pasta en pompoenblokjes erbij verwarm dit nog even kort mee.
  • Bestrooi de herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen bij het serveren met geraspte Parmezaan.
Pin dit recept
Afdrukken