Go Back
–+ servings

Macaronischotel met krokante korst

40 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl chilipoeder
  • 1,5 tl gedroogde oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 450 gram macaronigroenten
  • 400 ml passata
  • 100 ml water
  • 50 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 200 gram macaroni
  • 100 gram pecorinokaas geraspt (of Parmezaanse kaas)
  • 50 gram panko
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een grote hapjespan of wok. Bak het gehakt hierin rul. Breng op smaak met zout en peper en voeg de knoflook, chilipoeder, oregano en 2,5 takje rozemarijn toe. Bak dit even mee.
  • Doe hierna de macaronigroenten erbij en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg hierna de passata en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat daarna op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter is gesmolten en goudbruin kleurt. Verwarm de bloem 2 minuten mee voor je beetje bij beetje de melk toevoegt. Roer de melk tussendoor constant door om klontjes te voorkomen.
  • Kook het mengsel hierna 5 minuten zachtjes tot de saus dikker wordt. Roer hierna de gekookte macaroni erdoor, samen met de helft van de kaas.
  • Verwijder de takjes rozemarijn, verdeel het gehaktmegnsel hierna over de ovenschaal. Verdeel hierover de macaroni in kaassaus en bestrooi de pasta vervolgens met de panko. Maak af met de overige kaas en blaadjes rozemarijn.
  • Verwarm de macaronischotel 20 minuten in de oven tot de schotel een mooie, goudbruine korst heeft.