Go Back
+ servings

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

40 minuten
+ 2 uur
8 stukken

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 gr boter op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 40 gr donkerbruine basterdsuiker
  • ½ eidooier
  • rasp van ¼ citroen
  • 2,5 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout

Overige:

  • 75 gr amandelspijs bijvoorbeeld dit recept
  • ½ ei
  • halve portie banketbakkersroom bijvoorbeeld dit recept
  • dulce de leche
  • chocolade
  • truffelkruidnoten

Extra benodigd: huishoudfolie, cakeblik van 20 cm, bakpapier, deegroller

    Bereiding

    • Kneed de ingrediënten voor het deeg tot het een samenhangende bal is. Verpak de bal in huishoudfolie en laat hem minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in en bekleed het met bakpapier.
    • Meng de amandelspijs met het halve ei, roer goed door. Bereid ondertussen de banketbakkersroom en zet dit weg in de koelkast.
    • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg hier op uit tot een dikte van 8 mm. Leg het cakeblik hier ondersteboven op, met de brede kant naar beneden. En snijd deze uit. Leg de deeglap op de bodem van het cakeblik, leg hem zo neer dat de zijkanten omhoog staan. Verdeel hierover het amandelspijs.
    • Bak de slof in 28 minuten gaar. Haal de bodem na het bakken uit de vorm door deze aan het bakpapier eruit te tillen. Laat de bodem afkoelen op een rooster.
    • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit de room op de afgekoelde sloffenbodem. Verdeel hierover met een lepel of spuitzakje de chocolade en dulce de leche. Beleg de sinterklaas slof tot slot met (truffel)kruidnoten.