Go Back
+ servings

Kip met cranberry’s, tijm en rozemarijn

10 minuten
+ 24 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 gram cranberry's
  • zout en peper

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de kippendijfilets in de ovenschaal, breng ze op smaak met zout en peper.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met sojasaus, honing, water en geperste knoflook. Roer goed door elkaar. Verdeel dit over de kippendijfilets. Strooi de cranberry's over de ovenschaal. Ris de tijm van de takjes en verdeel dit ook over de kipfilet en leg de takjes rozemarijn erbij.
  • Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven, tot de kippendijfilets mooi gaar zijn.
  • Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de kip met cranberry's, tijm en rozemarijn direct.
  • Serveer de kip met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn