Go Back
+ servings

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

20 minuten
6 peresonen

Ingrediënten

  • 3 stukken paling gehalveerd
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram zure room
  • 3 tl geraspte mierikswortel
  • ½ groene appel
  • ½ avocado
  • sap van ½ citroen
  • 12 gele en oranje cherrytomaten
  • 12 blaadjes rucola
  • eventueel cress ter garnering
  • peper

Bereiding

  • Klop de slagroom op. Roer de zure room en mierikswortel erdoor. Zet dit weg in de koelkast.
  • Snijd de appel in kleine blokjes, meng een klein beetje citroensap door de appelblokjes om verkleuring tegen te gaan.
  • Snijd de avocado in blokjes en meng hier ook een klein beetje citroensap door. Halveer de tomaatjes.
  • Neem een volle eetlepel van de mierikswortelcrème en lepel dit op het bord. Strijk dit met de achterkant van een lepel uit.
  • Leg de paling op de mierikswortelcrème en verdeel hierom heen de blokjes appel en avocado. maak af met rucola, tomaatjes en cress. Breng tot slot op smaak met peper uit de molen.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado