Go Back
–+ servings

Romige aardappel-preisoep met topping (vlees vis of vega)

20 minuten
6 kleine glaasjes of 4 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui grof gesneden
  • 1 teen knoflook gesneden of geperst
  • 750 gram aardappelen geschild en in grove stukken
  • 2 preien in ringen gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • snuf peper
  • olijfolie om in te bakken

Voor de topping:

  • Vleestopping: spekblokjes
  • Vistopping: gerookte zalm
  • Vegatopping: Blokjes brood met ringetjes prei
  • 2 takjes tijm

Bereiding

  • Verwarm olie in een pan, fruit de ui met knoflook hierin aan.
  • Doe de prei en aardappel bij de ui en bak dit 3 minuten mee. Voeg hierna de ongeveer 800 ml van de bouillon toe met een snuf peper laat dit 15 minuten op zacht vuur koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender glad. Is de soep nog erg dik? Voeg dan extra bouillon toe.
  • Bereid de topping naar keuze:

Vleestopping: bak spekblokjes in een droge koekenpan krokant

    Vistopping: snijd de gerookte zalm in snippers

      Vegatopping: Besprenkel de blokjes brood met olijfolie, bak hier in 10 minuten op 180 graden in de oven croutons van. Bak een paar ringetjes prei in een koekenpan met olie aan.

      • Verdeel de soep over de glaasjes of kommen. Garneer met blaadjes tijm en de topping naar keuze.
      Pin dit recept
      Afdrukken