Go Back

Tortellinisoep

30 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 30 gram verse basilicum
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 zakje kaastortellini
  • 100 ml room
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de knoflookteentjes fijn en snipper de ui.
  • Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en de chilipoeder toe.
  • Snijd de steeltjes van de baslicum klein (bewaar de blaadjes voor later) en voeg ze ook toe aan de pan. Roer goed door.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en laat 2-3 minuten licht aanbakken. Zo wordt de puree minder zuur.
  • Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe, net als de balsamicoazijn, de suiker en de groentebouillon. Breng aan de kook.
  • Voeg dan de kaastortellini toe en laat deze garen in de soep.
  • Zet als de tortellini gaar zijn het vuur uit en voeg de room toe. Roer goed door en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
  • Snijd de blaadjes basilicum grof (bewaar er een aantal ter garnering) en roer ze door de soep. Serveer de soep vervolgens.