Go Back
+ servings

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

15 minuten
+ 25 minuten
8 hapjes

Ingrediënten

  • 8 stukjes brood bijvoorbeeld stokbrood
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 takjes tijm
  • 5 eetlepels honing
  • 30 gram verse geitenkaas verkruimeld
  • pistachenootjes gepeld en grof gehakt
  • olijfolie om te besprenkelen
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de pompoenblokjes met rode ui en de knoflook en verdeel dit over de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met olijfolie. Verdeel 2 eetlepels honing over de pompoenblokjes. Ris de takjes tijm en verdeel dit over de bakplaat.
  • Rooster de pompoenblokjes 25 minuten in de oven.
  • Bestrijk het brood met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster het brood 5 minuten in de oven, zodat het licht krokant wordt.
  • Verdeel het pompoenmengsel over de crostini’s. Doe de geitenkaas erbij en bestrooi de crostini’s met pistachenootjes.