Go Back
+ servings

Varkenshaas met cranberryjus

15 minuten
+ 6 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 600 gram cranberry’s
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 125 ml maple syrup
  • sap van 1 sinaasappel
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 2 takjes rozemarijn gerist en fijngehakt
  • Eventueel: 1 eetlepel bloem om de jus te binden
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm een beetje olie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook aan en voeg hierna de cranberry’s toe. Verwarm dit op medium vuur 10 minuten, tot de cranberry’s open poppen.
  • Voeg hierna de maple syrup, sinaasappelsap en balsamicoazijn en rozemarijn toe. Roer dit goed door en breng aan de kook.
  • Dep de varkenshaas droog en breng op smaak met zout en peper.

Gebruik slowcooker: Leg het in de slowcooker en doe de cranberrysaus erbij. Laat dit mengsel op low 6 uur garen.

    Gebruik stoofpan: Verwarm olie in de stoofpan. Doe de varkenshaas in de pan en bak rondom aan. Doe hierna de saus plus 200 ml water in de pan en laat dit op zacht vuur 1,5 tot 2 uur sudderen. Controleer hierna of de varkenshaas zo gaar is dat het uit elkaar valt.

    • Haal de varkenshaas uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie.
    • Zeef de cranberryjus. Meng de bloem met 4 el water en roer dit goed door. Doe dit bij de cranberryjus en verwarm even mee tot de jus gebonden is.
    • Serveer de gestoofde varkenshaas met de cranberryjus.