Go Back
–+ servings

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

10 minuten
+ 25 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel in plakjes gesneden
  • 350 gram rundergehakt
  • 3/4 theelepel gemalen komijn
  • 3/4 theelepel gemalen koriander
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kappertjes grof gehakt
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes grof gesneden
  • 50 gram feta verkruimeld
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • hummus voor erbij
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de schijfjes zoete aardappel 5 minuten voor in ruim water.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe het gehakt erbij en bak dit in 5 minuten rul. Doe de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer dit alles goed door. Bak het nog 10 minuten mee tot het gehakt gaar is.
  • Verdeel de voorgekookte schijfjes zoete aardappel over de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en verdeel de kappertje en zongedroogde tomaatjes erover. Voeg tot slot de feta en pijnboompitjes toe en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.
  • Serveer de zoete aardappel ovenschotel samen met een lik hummus.
Pin dit recept
Afdrukken