Go Back
+ servings

Bloemkoolsteak met chimichurri

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode peper gebruik ½ peper als je niet van pittig houdt
  • 15 gram platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bloemkool
  • Handje pijnboompitjes ter garnering
  • Parmezaanse kaas ter garnering
  • 1-2 eetlepels boter om in te bakken
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes. Snijd ook de platte peterselie zo klein mogelijk. Snijd of plet de knoflookteentjes en snipper de witte ui. Voeg samen in een kommetje.
  • Voeg vervolgens de azijn en de olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat staan tot serveren.
  • Bak de pijnboompitjes in een grote, droge koekenpan tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en gebruik de pan voor de volgende stappen.
  • Verwijder de bloemkoolbladeren en snijd de bloemkool vervolgens in plakken van 2-3 centimeter dik.
  • Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de bloemkoolplakken 5 minuten per kant en schep steeds de boter uit de pan een beetje over de bovenkant van de bloemkoolplakken heen. Doe dit met alle plakken bloemkool. Leg ze daarna op een bord en breng ze op smaak met peper en zout. Gebruik je de barbecue? Bestrijk dan de plakken bloemkool met wat olie of boter en rooster ze 3-4 minuten per kant op het rooster van de barbecue.
  • Serveer de bloemkoolsteaks met de pijnboomtjes en een beetje chimichurri eroverheen. Geef de rest van de chimichurri ernaast. Rasp grove vlokken Parmezaanse kaas over de steaks en serveer meteen.

Bloemkoolsteak met chimichurri