Go Back
+ servings

Aardappelpuree met kaas en spek - Loaded aardappelpuree

20 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken
  • 40 gram boter in blokjes
  • 100 ml melk
  • tl fijne mosterd
  • 120 gram geraspte kaas jong belegen
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 stengels lente-ui in ringetjes
  • ¼ bakje verse bieslook fijngesneden
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
  • Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.
  • Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken).
  • Voeg de melk en blokjes boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
  • Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel de helft van de lente-ui en bieslook over de puree. Bestrooi met kaas en verdeel hierover de blokjes gebakken spek. Bestrooi tot slot met de overige lente-ui en bieslook.
  • Verwarm de aardappelpuree 12 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
  • De aardappelpuree is een hele lekkere match met gekookte bloemkool of broccoli.
Aardappelpuree met kaas en spek
Pin dit recept
Afdrukken