Go Back
–+ servings

Appel en peer crumble met havermout

20 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 peren geschild en in blokjes
  • 2 appels geschild en in blokjes
  • 4 eetlepels lichtbruin bruine basterdsuiker
  • 100 gram havermout
  • 40 gram eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • snuf zout
  • eventueel 60 gram ongezouten en ongebrande hazelnoten grof gehakt
  • 100 gram roomboter in blokjes
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en verwarm de appel met de peer hierin, samen met de lichte basterdsuiker. Laat op middellaag vuur 5 minuten stoven, roer het mengsel regelmatig door.
  • Meng in een kom de havermout vlokken metkristalsuiker, de bloem en een snuf zout met eventueel de gehakte noten. Voeg de roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.
  • Verdeel het appel en perenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met het havermengsel en bak dit 15 - 20 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is.
  • Roer de kwark los en meng de honing erdoor.
  • Serveer de crumble warm, met de kwark erbij.
Appel en peer crumble met havermout
Pin dit recept
Afdrukken