Kook de bloemkoolroosjes 8 minuten voor in ruim water. Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze hierna afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de bloem met melk en knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout.
Breng in een andere kom de panko op smaak met zout en paprikapoeder.
Haal de bloemkool door het bloembeslag en hierna door de panko. Verdeel de gepaneerde bloemkoolroosjes over de bakplaat.
Bak de bloemkoolroosjes 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de maplesaus door alle ingrediënten hiervoor samen in een pannetje te verwarmen. Laat de maïzena eerst even oplossen in een klein beetje koud water voor je het toevoegt.
Haal de bloemkoolroosjes door de maplesaus. Verwarm de bloemkoolnuggets hierna nog 10 minuten in de oven.
Serveer met extra sesamzaad en ringetjes lente-ui.