Go Back
+ servings

Bloemkoolnuggets met maple syrup

15 minuten
+ 35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool in roosjes
  • 65 gram bloem
  • 120 ml melk
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 150 gram panko
  • lente-ui in ringetjes, voor erbij
  • zout en peper

Voor de maplesaus:

  • 5 eetlepels maple syrup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel maïzena
  • 50 ml water
  • snuf zout

Bereiding

  • Kook de bloemkoolroosjes 8 minuten voor in ruim water. Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze hierna afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de bloem met melk en knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout.
  • Breng in een andere kom de panko op smaak met zout en paprikapoeder.
  • Haal de bloemkool door het bloembeslag en hierna door de panko. Verdeel de gepaneerde bloemkoolroosjes over de bakplaat.
  • Bak de bloemkoolroosjes 20 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de maplesaus door alle ingrediënten hiervoor samen in een pannetje te verwarmen. Laat de maïzena eerst even oplossen in een klein beetje koud water voor je het toevoegt.
  • Haal de bloemkoolroosjes door de maplesaus. Verwarm de bloemkoolnuggets hierna nog 10 minuten in de oven.
  • Serveer met extra sesamzaad en ringetjes lente-ui.
Bloemkoolnuggets met maplesyrup
Pin dit recept
Afdrukken