Go Back
+ servings

Gado gado met tempeh

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

Voor de satésaus

  • 1 sjalot gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 4 el pindakaas zonder stukjes
  • 25 ml ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 150 ml kokosmelk
  • 1-2 tl limoensap

Voor de tempeh

  • 1 pakje tempeh
  • 4 el ketjap
  • 1 a 2 theelepels sambal
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 cm verse gember
  • peper en zout

Groenten

  • gekookte aardappel
  • sperzieboontjes
  • komkommer
  • taugé
  • radijsjes
  • 1 ei per persoon
  • pinda’s
  • kroepoek

Bereiding

  • Maak als eerste de satésaus. Doe hiervoor de sjalot, de knoflook en de gember in een steelpannetje met daarin een klein beetje (olijf)olie. Bak op zacht vuur totdat de sjalot glazig is.
  • Voeg dan de pindakaas, de ketjap manis, de sambal oelek, de kokosmelk en het limoensap toe en laat op zacht vuur een minuut of 10 pruttelen.
  • Snijd de tempeh in stukjes van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed. Bak ze vervolgens licht krokant in een koekenpan met een beetje olijfolie. Haal ze dan uit de pan.
  • Meng de tempehblokjes vervolgens met de ingrediënten voor de marinade.
  • Serveer de tempehblokjes en de satesaus met een mix van groenten die je lekker vindt. Bijvoorbeeld 400 gram gekookte aardappels, 200 gram sperzieboontjes, 1 komkommer in stukjes gesneden, 100 gram taugé en 100 gram radijsjes. Lekker met 1 hardgekookt ei per persoon.
Gado gado
Pin dit recept
Afdrukken