Go Back
+ servings

Chili sin carne

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram bonenmix met mais
  • 300 gram linzen
  • koriander of peterselie avocado en crème fraîche voor serveren

Bereiding

  • Snijd of pers de knoflook klein. Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten totdat de ui glazig is.
  • Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe als de ui glazig is.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Zo wordt de puree minder zuur. Voeg dan de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn toe. Bak een minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dat ook toe. Voeg ook het bouillonblokje en de sojasaus toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zo 10 minuten pruttelen.
  • Giet de bonen af en spoel ze om. Voeg de bonen samen met de linzen toe aan de chili sin carne. Warm ze kort mee. Breng de chili sin carne op smaak met peper en zout.
  • Serveer de chili sin carne met rijst of aardappelen en garneer de borden met verse koriander of peterselie, avocado en crème fraîche.