Go Back

Brownie met cheesecaketopping

25 minuten
+ 35 minuten

Ingrediënten

Voor de brownie:

  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 110 gram boter
  • ¾ eetlepel wittewijnazijn
  • 2 theelepels vanille-extract

Voor de cheesecaketopping:

  • 35 gram suiker
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
Extra benodigdheden:
  • Keukenmachine
  • Springvorm van 26cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 26cm met bakpapier.
  • Start met de browniemix. Klop hiervoor de suiker en de eieren los. Meng er vervolgens de bloem en het cacaopoeder doorheen.
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Giet door het beslag. Voeg dan ook de wittewijnazijn en het vanille-extract toe. Giet het beslag in de springvorm en zet weg.
  • Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, eieren, creme fraiche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.
  • Schenk de cheesecaketopping over het browniebeslag.
  • Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de oven.
  • Serveer met wat extra cacaopoeder.

brownie met cheesecaketopping