Go Back
+ servings

Mini taco’s met kip in salsasaus

20 minuten
+ 4 uur
16 hapjes

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 groene paprika fijngesneden
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 300 gram milde salsasaus
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels cacao
  • snuf zout
  • 4 tortillawraps
  • rode en gele paprikablokjes ter garnering
  • halve avocado in blokjes ter garnering
  • 2 eetlepels crème fraîche ter garnering
Extra benodigdheden:
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

Bereiding kip in de slowcooker:

  • Doe de kip met ui en blokjes groene paprika in de slowcooker. Doe de rode wijnazijn, salsasaus, chilipoeder, paprikapoeder, cacao en een snuf zout bij de pan. Roer door elkaar.
  • Verwarm dit 1 uur op high en vervolgens 3 uur op low.

Bereiding kip in de pan:

  • Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui met blokjes groene paprika aan. Doe de kipfilets erbij, bak deze rondom aan. Doe de rodewijnazijn, salsasaus, chilipoeder, paprikapoeder, cacao en een snuf zout bij de kip in de pan. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat dit op mediumhoog vuur 20-25 minuten pruttelen. Tot de kip gaar is.
  • Haal hierna de kip met 2 vorken uit elkaar.
  • Kook de saus in een kleine pan op medium vuur in tot 2/3. Roer de kipfilet hierna door de saus.

Voor de mini tacoschelpen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek met een serveerring 4 kleine wraps uit iedere grote wrap. Besmeer de kleine wraps met olijfolie en leg ze over het rooster van de oven, zodat ze de vorm van een tacoschelp aannemen.
  • Bak de mini tacoschelpen ongeveer 7 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen zodat ze mooi krokant worden.
  • Vul de mini tacoschelpen met het kipmengsel (dit kan zowel koud als warm). Garneer met een theelepeltje crème fraîche en blokjes paprika en avocado.
Mini taco’s met kip in salsasaus
Pin dit recept
Afdrukken