Go Back
+ servings

BBQ-Cola gehaktballetjes

20 minuten
+ 4 uur
4 personen

Ingrediënten

Voor de saus:

  • 1 ui genipperd
  • 220 ml cola
  • 400 ml BBQ-saus ik nam Remia Black Jack smoky bbq

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 4 eetlepels paneermeel
  • zout en peper

Bereiding

Bereiding in slowcooker:

  • Doe de ui met de BBQ-saus en cola in de slowcooker. Roer dit even door elkaar. Zet de slowcooker op high en laat de saus 1 uur opwarmen.
  • Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Kneed door tot het goed gemengd is, draai hier vervolgens gehaktballetjes van.
  • Doe de gehaktballetjes in de saus en verwarm dit 3 uur op low.

Bereiding in stoofpan:

  • Verwarm olie in de pan en fruit de ui. Doe hierna de BBQ-saus en cola bij de pan. Roer dit even door elkaar. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Kneed door tot het goed gemengd is, draai hier vervolgens gehaktballetjes van.
  • Doe de gehaktballetjes bij de en laat ze 30 minuten mee pruttelen.
  • Serveer de gehaktballetjes en de saus warm. Lekker bij de tapas, of met (of op) brood.
BBQ-Cola gehaktballetjes
Pin dit recept
Afdrukken