Go Back
+ servings

Chili cheese fries

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 350 gram gehakt
  • 1 rode puntpaprika in ringen
  • 1 el jalapeno fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 750 gram ribbelpatat
  • 120 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui gesnipperd
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm een hapjespan met olie. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij als de ui glazig ziet en bak dit rul. Doe de ringen paprika, jalepano en laurier erbij. Plus de kruiden. Roer door en bak dit 5 minuten mee.
  • Doe de tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Verwijder hierna het laurierblad.
  • Bak de patat knapperig in oven, Airfryer of frituurpan.
  • Verdeel de patat over de borden of een grote schaal. Beleg dit met het chilimengsel. Besprenkel met kaas en garneer eventueel met ringen paprika, rode ui en extra jalepeno’s
  • Zet het bord eventueel nog even in de magnetron of oven om de kaas te laten smelten.
Chili Cheese Fries
Pin dit recept
Afdrukken