Go Back
–+ servings

Aspergequiche met zalm

25 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 6 volkoren boterhammen
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 120 gram zalm-moot in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 4 stengels lente-ui plus extra ter garnering, in ringetjes
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • peper
Extra benodigdheden:
  • Quichevorm met een diameter 27 cm, of springvorm met diameter van 22-24 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Halveer de asperges en kook de asperges 10 minuten in ruim water. Schep uit het water en laat goed uitlekken.
  • Bekleed de quichevorm met de boterhammen. Verwijder de korsten zodat het brood de bodem goed aangesloten bedekt.
  • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper. Doe hierna de blokjes zalm, blokjes paprika, ringetjes lente-ui en de helft van de kaas bij de vulling en roer dit goed door elkaar.
  • Giet de vulling in de vorm. Verdeel de voorgekookte asperges over de vulling. Druk sommige stukjes er een beetje in, laat andere stukken er meer op liggen zodat ze zichtbaar zijn. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
  • Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het brood mooi krokant is.
  • Garneer de aspergequiche voor het serveren eventueel met ringetjes lente-ui.

Tip:

Heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.

Aspergequiche met zalm