Go Back
–+ servings

Romige pasta met broccoli en kip

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram volkoren penne
  • 1 kilo broccoli in roosjes
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 gram ricotta
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 7 gram verse basilicum fijngesneden
  • 4 eetlepels Grana Padano 32+ kaas ter garnering
  • 4 eetlepels pijnboompitjes ter garnering
  • olijfolie om in te bakken
  • peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.
  • Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer dit regelmatig even door. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
  • Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.

Romige pasta met broccoli en kip