Go Back
+ servings

Zomerse witlofstamppot met zalm

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken
  • 800 gram witlof uiteinden en harde kern verwijderd en in reepjes
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 stengels lente-ui in ringen
  • 15 gram verse dille fijngesneden
  • 200 gram gerookte zalm in kleine stukjes
  • 80 gram zachte geitenkaas ter garnering
  • olijfolie om te bakken
  • peper

Bereiding

  • Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Verwarm olie in een hapjespan of wok en bak hier de reepjes witlof in aan.
  • Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron.
  • Giet de aardappelen af en vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en een beetje van het kookvocht erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en de mosterd. Roer goed door.
  • Roer hierna de gebakken witlof samen met de lente-ui, dille en gerookte zalm door de stamppot.
  • Garneer de stamppot op de borden met verkruimelde geitenkaas.

Tip:

Deze stamppot kun je zowel koud als warm eten. Ook lekker om restjes de volgend dag op te bakken in een koekenpan.

Zomerse witlofstamppot met zalm en dille
Hoofdgerecht
Stamppot, Witlof, Zalm, Zomer recept
Stamppot, Vis