Go Back
+ servings

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

20 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool in roosjes
  • 400 gram broccoli roosjes
  • 800 gram krieltjes eventueel gehalveerd
  • 3 eieren
  • 100 ml magere kwark
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gram gerookte makreel
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes over de bakplaat. Bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 30 minuten in de oven. Laat de geroosterde groenten hierna afkoelen.
  • Kook de krieltjes in ruim water gaar. Kook de eieren in een andere pan met water hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Snijd hierna in partjes.
  • Maak de dressing door de kwark te mengen met mosterd, honing en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper.
  • Meng de dressing door de aardappeltjes en geroosterde groenten. Roer hierna de rode ui en ¾ van de makreel, ¾ van de partje gekookt ei door de salade. Garneer de salade met de overige makreel en partjes ei.

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli
Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Aardappel, Bloemkool, Broccoli, Makreel, Salade
Salade, Vis