Go Back
+ servings

Sushiwraps met zalm en avocado

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram sushirijst
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout
  • 2 el rijstazijn
  • 2 avocado’s in partjes
  • 250 gram gerookte zalm
  • 0,5 komkommer in reepjes
  • 8 kleine tortilla’s
  • Sojasaus ter garnering
  • Eventueel wasabi mayonaise, ter garnering

Bereiding

  • Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de suiker, het zout en de rijstazijn in een klein pannetje totdat de suiker en het zout geheel zijn opgelost. Laat het mengsel afkoelen.
  • Meng de azijnmix door de rijst en laat dit afkoelen.
  • Leg de tortilla’s op je werkbank. Bepaal het midden van je wrap en schep de rijst links daarvan in een baan. Beleg dit vervolgens met de komkommer, partjes avocado en zalm. Bestrooi met sesamzaadjes.
  • Rol de wrap op. Serveer de sushiwraps hierna meteen. Lekker met sojasaus en eventueel wasabi(mayonaise).
Sushiwraps met zalm en avocado
Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje
Avocado, Sushi, Vis, Wraps, Zalm
Vis
Pin dit recept
Afdrukken