Go Back
+ servings

Bosbessenscones

15 minuten
+ 16 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 120 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 60 ml slagroom plus een beetje extra
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram boter koud
  • 100 gram bosbessen

Voor de icing

  • 1 scheutje slagroom
  • 60 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
Extra benodigdheden:
  • Keukenmachine
  • uitsteekring of glas van 9cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar met een pollepel.
  • Meng met de keukenmachine de roomkaas met het ei, de slagroom en het vanille-extract door elkaar tot een mooi geheel. Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng goed door.
  • Snijd de boter in blokjes en kneed die vervolgens met de handen door het beslag, tot je een soort nat zand stukjes boter krijgt.
  • Roer de bosbessen erdoorheen. Leg daarna het beslag op een bebloemd aanrechtblad, druk het aan met je handen en vorm er een plakkaat van ongeveer 5cm dik van. Gebruik vervolgens een uitsteekring of een glas van 9cm om er rondjes uit te steken. Doe dit totdat het beslag op is.
  • Leg de scones op de bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met wat slagroom en bak ze in 16 minuten af.
  • Maak in de tussentijd de icing door een scheutje slagroom te mengen met de poedersuiker en het vanille-extract.
  • Laat de scones na het bakken afkoelen en besprenkel ze daarna met de icing.

Tip:

Wil je ze niet meteen eten? Vries de scones dan in en verwarm ze voor het serveren 10 minuten op 200 graden (direct uit de vriezer).

Bosbessenscones