Go Back
+ servings

Zomerpasta met ricotta en mais

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram mais
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 15 gram verse basilicum
  • 0,5 citroen geraspt
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en bewaar een klein beetje kookvocht.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes, ongeveer even groot als de maiskorrels. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd 2/3 van de basilicum, inclusief takjes, in kleine stukjes.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Pers of snijd de knoflook klein en voeg toe aan de pan. Bak kort door. Voeg dan de mais en de courgetteblokjes toe en bak 2-3 minuten. Roer de kleingesneden basilicum erdoorheen en haal de pan dan van het vuur.
  • Roer de ricotta en de crème fraîche door de groenten en roer er vervolgens de pasta doorheen. Breng op smaak met zout en flink wat peper.
  • Serveer de zomerpasta meteen met de overige basilicum en het citroenrasp.

Lentepasta met ricotta en mais
Hoofdgerecht
Mais, Pasta, Ricotta
Pasta