Go Back
–+ servings

Oosterse rijst met ei

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode paprika
  • 200 gram wortel
  • 150 gram mais
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 100 gram rodekool
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1,5 theelepel suiker
  • 50 ml water
  • 3 eieren
  • Verse koriander of peterselie ter garnering
  • Peper en zout
  • Olijfolie in om te bakken

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Rasp de gember. Snijd de paprika in blokjes en snijd ook de wortel in blokjes. Snijd de rodekool in reepjes.
  • Verwarm een hapjespan of wok met een beetje olie erin op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika, rode kool, de blokjes wortel, de erwten en de mais toe en bak ook een minuut of 3-4.
  • Voeg dan de sojasaus, de suiker en het water toe. Roer door en laat ongeveer 3-4 minuten pruttelen.Voeg dan de rijst toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en misschien wat zout.
  • Klop de eieren los en voeg vervolgens toe aan de rijst. Roer goed door en serveer zodra de eieren stollen.
  • Garneer de Oosterse rijst met koriander of peterselie.

Oosterse rijst met ei