Go Back
–+ servings

Italiaans stoofpotje met kip

+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 350 g kipfilet in grove stukken gesneden
  • 150 g spekreepjes
  • 3 grote wortels geschrapt en in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 kopje water (on 100 - 150 ml)
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl suiker
  • 1 handje verse basilicum fijngesneden
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • kleine pan of paella pan

Bereiding

  • Verwarm olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Doe hierna de stukken kip met de spekreepjes in de pan. Roer om en bak rondom aan.
  • Voeg hierna de wortel en courgette toe, bak de groenten samen met de Italiaanse kruiden 5 minuten mee.
  • Voeg nu de passata, het water, suiker, zout en peper toe en laat het stoofpotje 15 tot 20 minuten pruttelen, eventueel met de deksel op de pan.
  • Roer als laatste de verse basilicum door het stoofpotje.
  • Serveer het Italiaanse stoofpotje met vers brood of gekookte pasta.

Italiaanse stoofpotje met kip cadac
Hoofdgerecht
Italiaans, Kip, Stoofpotje
Stoofpotje