Go Back
–+ servings

Krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit

10 minuten
+ 0 minuten
4

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 300 ml slagroom
  • 3-4 flinke eetlepels citroenkwark
  • Je favoriete zomerfruit
  • Verse munt ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 stukken (kwarten). Leg ze los van elkaar op de bakplaat en prik er met een vork zo veel mogelijk gaatjes in. Bestrooi de bladerdeegplakjes dan met poedersuiker en zet de bakplaat in de oven.
  • Bak de bladerdeegplakjes 15 minuten in de oven. Keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog eens 5 minuten op de andere kant. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Maak in de tussentijd de citroenroom. Sla hiervoor de slagroom stijf en roer er vervolgens de citroenkwark doorheen. Vind je de room niet zoet genoeg? Voeg dan wat poedersuiker toe.
  • Snijd je favoriete zomerfruit (ik gebruikte ananas, aardbeien, nectarines, bosbessen en frambozen) in stukjes. Ris de blaadjes munt van de takjes.
  • Je kunt de zomerse toetjes in zn geheel serveren of los. Voor het geheel: leg op ieder bordje 2-3 stukjes bladerdeeg, verdeel hierover een flinke schep citroenroom en verdeel het fruit en de munt eroverheen. Ook leuk: breng alles los naar de tafel en laat de mensen aan tafel hun eigen toetje samenstellen!
Zomers toetje met citroenroom
Pin dit recept
Afdrukken